Frakt bara 49:-. Fraktfritt vid köp över 1000:-!

Historien om Byggnadsvårdskompaniet

Vi startade vår byggnadsvårdsbutik i Väderstad efter att vi själva saknade en butik där vi kunde få inspiration och råd i Östergötland.

Lokalen, som tidigare varit järnhandel, byggdes vid sekelskiftet. I byggnaden finns mycket bevarat och atmosfären är fantastisk där man kan känna historiens vingslag genom alla anteckningar som är skrivna med blyertspennor på väggarna. Vi har hittat allt från kassakvitton (uträkningar) till att ”Nisse skyldig 10 kr för glas”. Lite som dagens kvitton och nutidens komihåg-lappar.

Intresset för att bevara det tidstypiska är stort och ökade även kraftigt under pandemiåren. Vi försöker fortsätta växa och bredda vårt sortiment vartefter vi har möjlighet. Nu efter 7 år har vi både fått en bredare erfarenhet och har långt över 100 leverantörer. Vi har växlat upp med moderna affärslösningar och skapat en webbutik där hela vårt sortiment finns.

Vi har nytillverkade produkter från tidigt 1700-tal till nutid, och söker efter kvalité och tidlös design som kanske inte alltid finns i andra butiker.

Vi har även en del återbruk av bruksföremål som fotogenlampor, fönster och dörrar och en hel del annat. Vi kan verkligen säga att det är en reservdelsavdelning hos oss som är välbesökt.

Vi vill att du ska känna dig inspirerad när du besöker oss. Vi har hittat hem. Hoppas du känner detsamma när du besöker oss.

Varmt välkomna!

DÄR PASSIONEN  FÖR DET FÖRFLUTNA MÖTER FRAMTIDENS MÖJLIGHETER.

Tack Leader Folkungaland och EU för ert stöd!

Genom stöd från Leader Folkungaland har vi från att varit enbart fysisk butik med en enkel e-handel investerat i en modern avancerad e-handelsplattform för lager- och kassalösningar för både fysisk butik och e-handel. Alla systemlösningar är sömlöst integrerat med bokföring- och logistiksystem till betallösningar. Vi vill även i framtiden kunna erbjuda utlämning av varor utanför våra öppettider för att kunna vara flexibla i våra leveranser.

Syftet med projektet är också att medverka till att regionens företag, hantverkare och formgivare ges nya och större möjligheter att konkurrera med storstäder, andra regioner och länder i Skandinavien. Vi ges också en möjlighet att utvidga våra marknader och utveckla den verksamhet vi driver genom att erbjuda produkter relaterade till byggnadsvård och hållbarhet till en bredare marknad. Projektet stimulerar utvecklingen av den lokala ekonomin och bidra till att bevara och utveckla den kunskap och företagsamhet som finns lokalt idag.

Vi har nu tagit ett första stort kliv in e-handelsvärlden och ser fram emot att möta många nya kunder både lokalt men även i och utanför Sverige.

Varmt välkomna in!

CEO Peter Lind & Co

Uppdaterar…
  • Inga produkter i varukorgen.
  • Kontakta oss
    Kontakta oss